Camping te koop: Leuke overzichtelijke camping, goede omzet, veel extra's

Camping te koop: Leuke overzichtelijke camping, goede omzet, veel extra’s

Vraagprijs€515.000
LandDuitsland
ProvincieBuitenland
Type bedrijfOverwegend toeristische plaatsen
Oppervlakte terrein1ha. - 4ha.
Aantal kampeerplaatsen50
BijzonderhedenBedrijfswoning | Receptie | Indoor voorzieningen
Aanwezige horecaSnackbar | Grand café | Restaurant
LiggingIn het bos | In agrarisch gebied | Heuvelachtig gebied
Website aanbiederDirecte link naar de website van de aanbieder


Langs een groot bosgebied in het zuiden van de Eifel ligt een leuke en overzichtelijke camping van 2,3 ha met 50+ kampeerplaatsen (meer plaatsen mogelijk). In 2017 overgenomen door de huidige eigenaren die het de afgelopen jaren hebben opgeknapt en er weer een goed lopend bedrijf van hebben gemaakt met een goede omzet. Zij zijn toe aan een nieuwe uitdaging en bieden de camping met complete inventaris aan ter overname.

Deze camping is prima te runnen door een (echt-)paar/koppel, eventueel met wat hulp in het hoogseizoen.
In de afgelopen jaren is de camping vrijwel compleet gerenoveerd; o.a. nieuw sanitair, keukeninrichting, alle kampeerplekken voorzien van electra, water en afvoer, goed functionerend wifi-netwerk, nieuwe Safaritenten (fabrikant: Outstanding) en nog veel meer.

In de inventaris is onder andere opgenomen:
– Recent aangeschafte Safaritenten (volledig eigendom)
– Complete inrichting restaurant, bar (brouwerij-vrij) en keuken
– Benodigdheden voor onderhoud aan het terrein (o.a. zitmaaier)
– Compleet klantenbestand+marketing
  (o.a. vermelding in gidsen/sites (ANWB, SVR, ADAC, enz.), goede website, boekingen)

Twee overname mogelijkheden:
Wij bieden onze camping te koop aan met de keuze uit twee mogelijkheden: bedrijfsovername inclusief de GmbH (Duitse BV) of zonder de GmbH. De hieronder genoemde bedragen zijn exclusief “kosten koper”. Omdat we geen gebruik maken van een makelaar komen er nauwelijks kosten bij (in Duitsland betaalt de koper tussen de 3,5 en 7,1% van de koopsom aan de verkopende makelaar!); dit zijn vooralsnog alleen de kosten van de notaris (tussen de 1 en 2%) en de eventuele overdrachtsbelasting (ongeveer 5%). Uiteraard is de overnameprijs zonder de GmbH goedkoper in vergelijking met GmbH, maar ook zonder de voordelen:

Overname inclusief GmbH (Duitse BV)
Bij overname van de GmbH neemt u de aandelen over van de Duitse BV. Voordeel hiervan is dat u in principe geen nieuwe vergunningen en toestemmingen hoeft aan te vragen, bestaande contracten kunt voortzetten en daarmee de camping ‘geruisloos’ kunt voorzetten.

Een van de voordelen van deze constructie is dat u niet formeel naar Duitsland hoeft te verhuizen, u kunt in Nederland een woonadres behouden met alle voordelen (bijvoorbeeld geen dure Duitse ziektekostenverzekering) daarvan. Een auto kan via de GmbH lopen, waardoor u daar het voordeel heeft van de veel lagere wegenbelasting (Duits kenteken).
Bij deze overname neemt u de complete inventaris over (alles wat in het verleden aangekocht is met geld van de GmbH).

Vraagprijs overname inclusief GmbH: € 565.000,-

Overname zonder GmbH
Hierbij koopt u de grond, de bebouwing, inventaris volgens de inventarislijst en de zg. “goodwill”. Hierbij kunt u volledig ‘opnieuw’ beginnen en alle overeenkomsten, contracten en dergelijke zelf afsluiten met leveranciers, gemeente, kampeerders, etc. (Maar dit hoeft natuurlijk niet in alle gevallen)

Vraagprijs overname exclusief GmbH: € 515.000,-

Financiering
Voor de financiering van deze camping heeft u minimaal 20-30% eigen middelen nodig. Dit ‘eigen vermogen’ kan natuurlijk ook financieringen van anderen zijn. Wij zijn, toen wij begonnen, goed geholpen door een lokale bank; zij willen de nieuwe eigenaren natuurlijk ook graag van dienst zijn. Indien gewenst kunnen we voor de introductie zorgen bij de juiste personen.
NB: zonder eigen middelen (in euro’s: minimaal € 150.000) is het vrijwel onmogelijk ons bedrijf over te nemen. Het heeft dan ook geen zin om zonder eigen middelen te reageren.

Meer informatie:
Kijk op onze website: https://www.eifelcamping.nl

NB: Deze camping is niet dezelfde camping als op de websites eifelcamping.com of eifelcamping.de.

Bovenstaande informatie is afkomstig van verkoper.

Wordt u als (potentieel) aankopende partij ook al bijgestaan door een gepassioneerd specialist op het gebied van bedrijfsmatig recreatief vastgoed? Onze aankoopbegeleiding maakt het verschil! Wij doen u graag vrijblijvend een passend voorstel, neem hiervoor contact met ons op via deze pagina.